Meringue (mereng)
Meringue (mereng) kar gibi çırpılmış yumurta akı ve şekerle hazırlanan, çok hafif, pişirme ayarına göre köpüksü olabilen, yumuşak pastanecilik malzemesi olup çok eski tarihlerden bu yana Fransa, İtalya ve İsviçre’de kullanılmaktadır. Bu malzemeden yola çıkarak bir çok tarif ve tatlı geliştirilmiştir. Temel olarak üç çeşit mereng vardır: 1- Fransız mereng 2- İtalyan merengi 3- İsviçre merengi 1.Fransız Mereng ; Yumurta beyazı çırpılır ve hacim almaya başladığında kademe kademe şeker ilave edilir.Şeker iyice karışıncaya kadar çırpılamaya devam edilir. Mereng yapımında en kolay teknik budur. 2.İtalyan Mereng ; Yumurta beyazı çırpılır hacim almaya başladığında 116 ile 121 derece (Firm Ball Stage) arasındaki şeker şurubu yumurta beyazına eklenerek elde edilir. Diğerlerine göre daha yumuşak bir merengtir. Makarondan , bisküvi çeşitlerine kadar en kullanışlı merengtir. Şeker dereceleri için daha önceki yazılarımdan “Şeker şurubu ve Karamel Şeker Sıcaklık
Merhaba iyi günler bir sorum olacaktı şeker i kaynattigimizda şekerleme mesi için yani şurup halinde kalması için termometrede kaç derece olmalı tsk ederim
YanıtlaSil